onsdag 27 maj 2009

Rättvisan segrar!!

Det var skönt att läsa att rättvisan äntligen har segrat i denna tragiska historia, alltså kraschen mellan två bussar vid Rasbo, Uppland vintern 2007. Vad Tingsrätten tänkte när de dömde den unga flickan som körde bussen som kom ur spår kan man undra över. Det finns ju så många faktorer som är svåra att väga in efter olyckan. Jag har hela tiden känt mycket starkt för att chauffören i detta fall blev felaktigt dömd. Hon får ju ändå leva med detta förfärliga minne resten av livet.

Inte minst inverkar pressen att hålla tidtabellen såväl ur bussbolagets synpunkt, som för resenärerna som inte vill ha några förseningar.

Vad med Vägverkets gränser för hur mycket snö (modd) det får finnas på vägen och dess relation till den tillåtna hastigheten?

Vad med inverkan av det parkerade stora lastfordonet precis intill vägbanan vid olycksstället?

Var framdäcken tillräckligt bra för att ta upp de sidokrafter som luftdraget vid passage av det parkerade fordonet och de bakre vinterdäcken på bussen orsakar då bussen slirar i modden?

Det finns säkerligen många fler frågor, men vi får hoppas att vi nu kan lägga denna olycka bakom oss och att framförallt Vägverket och bussbolaget har lärt sig något av denna fruktansvärda olycka.

Inga kommentarer: