måndag 2 april 2012

Skygglappar

I DN uttalar sig Enhetschefen hos Stockholms Trafikkontor, Anton Västberg om risken med dålig luft som han menar orsakas av dubbdäck. Han säger "i slutändan handlar det om folks liv och välbefinnande". Därmed bortser han helt från riskerna att köra dubblöst. Riskerna är mycket stora då dubblösa däck polerar vägbanan och ökar halkan, samtidigt som det kan vara fråga om mycket långa bromssträckor. Läs gärna min blogg om Swedbanks VDs erfarenheter vid körning på E4 från Stockholm till Norrköping en tidig morgon i vintras. Det kunde gått riktigt illa.

Tyvärr är det så att de som vill ha bort dubbdäcken tar till alla medel och undersökningar, men struntar fullkomligt i den andra sidan av myntet. Se även artikeln idag i SvD, där professorn Bertil Forsberg uttalar sig. Professor må han vara, men även han har stora skygglappar.

Observera att när dessa herrar talar om dödsfall per dag så är det inte plötsliga dödsfall, som i en trafikolycka, utan att en redan mycket sjuk eller döende person dör några dagar/veckor tidigare än annars. Det känns naturligtvis lite cyniskt att skriva så, men vad gör man när de som talar för dubbförbud struntar helt i andras liv på vägarna.

1 kommentar:

Christer Schoultz sa...

Mycket riktigt. Detta är en person som speglar intelligensen bland Sveriges politiker. De KAN förbanne mig inte använda skallen på rätt sätt. Förbjud dubbdäcken och många 100 kommer dö i trafikolyckor istället.