tisdag 10 mars 2009

Det kan bli halkigt i Stockholm också!

Vägverket och Stockholms Miljöförvaltning har länge gått hårt åt dubbdäcken och menat att de flesta klarar sig med dubbfria däck i Stockholm. DN och SvD skriver om dagens oväder som visar att även Stockholm kan drabbas av riktigt vinterväder, som ställer till stora problem. Oavsett vad man har för vinterdäck skall man naturligtvis ta det försiktigt.

Den 10 mars skriver SvD att snöovädret fortsätter och att trafiken rullar långsamt och att det har hänt flera olyckor. Om myndigheterna får som de vill och dubbdäcken försvinner i Stockholm lär det gå väsentligt långsammare i framtiden med irriterade bilförare som följd och kanske med ännu större risk för olyckor.

Förra året var det ovanligt lite snö och många kanske frågade sig om man verkligen behövde dubbdäck. När vädret blir som det nu är så behöver man säkert inte tveka. Vädret slår numera om hastigt mellan plus och minusgrader, det har vi erfarit flera morgnar i södra Sverige den senaste veckan. Då kan det vara extremt halt på gatorna på morgonen och dubbdäck är befogade. De ger en extra säkerhet, som odubbade däck inte kan erbjuda.

Inga kommentarer: