måndag 24 mars 2008

Fortsatt vinterdäck

Blixthalka och snökaos rapporteras i Stockholm. Miljöförvaltningens rekommendation att byta till sommardäck ter sig ännu mer galet än när det var barmark. Tar miljöförvaltningen ansvar för detta? Se också om annadagstrafiken.

I SvD 24 mars varnas för halka i Stockholmsområdet. Även här i Småland snöar det och de som redan har bytt till sommardäck får inte använda sina bilar utan att byta tillbaka till vinterdäck.

södra länken i Stockholm har ett körfält stängts av på grund av isbildning. Klokt med tanke på risken att flera kör med sommardäck.

Söder om Stockholm rapporterar Aftonbladet att det är kaos i trafiken. Vägverkets sämre väghållning ställer krav på bra vinterdäck!

I 'Dubbdäck av eller på' skriver SvD om att många kör med sommardäck. Och här sägs att våren kommer tillbaka, men man vet aldrig med vädret. Bäst att ha kvar vinterdäcken ett tag till.

Miljöförvaltningens rekommendationen att byta till sommardäck redan i februari var således en allvarlig miss, som kan leda till svåra trafikolyckor om man försöker köra med dagens moderna breda sommardäck med gummiblandning anpassad för att köra på barmark.

Ta det lugnt i trafiken, bättre att komma fram en kvart senare än inte alls.

Inga kommentarer: